lördag 10 september 2016

Joakim Tillgrens Pantern har oerhört mycket potential i en urvattnad allsvenska

Det faktum att Lars Bryggman - som är en gedigen grovjobbare och ganska bra offensiv kraft i samma paket - och spetsforwarden Mattias Persson (fyra veckor, tills vidare) ansluter till Pantern betyder extremt mycket för Malmö-laget.

Lägg därtill att mycket talar för att Frölunda-liraren Erik Nyström ansluter i ett senare skede av säsongen, enligt uppgifter till MrMadhawk.se.

Det lär givetvis inte stanna där, utan Pantern kommer med allra största sannolikhet få fler SHL-lån (framför allt från Malmö) - förutsatt att Redhawks inte får enorma skadebesvär.

Pantern rankades visserligen näst sist i HockeyAllsvenskan här på Dragskott.nu (vilket resulterade i att sportchefen Joakim Tillgren gick i taket - med glimten i ögat, såklart), men det var utan Lars Bryggman och Mattias Persson, plus eventuella framtida SHL-lån.

En ranking av den karaktären (som inte är att förväxla med ett "tabelltips") kan naturligtvis inte byggas på hypotetiska spelarförstärkningar i ett senare skede av säsongen, utan bygger på trupperna som det ser ut då.

Malmö-laget drar bland annat vinning av att HockeyAllsvenskan är oerhört urvattnad. Man ska ha klart för sig att det skiljer oerhört lite mellan flera allsvenska lag. Det är egentligen bara exempelvis AIK som sticker ut på allvar i en relativt "trubbig" andraliga.

IKP har redan nu ett lag som kan blanda sig in i mittenstriden med lite flyt och fler SHL-lån kan mycket väl göra att Malmö-gänget kan utmana topp fem-skiktet om allt klaffar. Så små är marginalerna i den här serien.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar