måndag 5 september 2016

Luleå-panelen: "Man ska inte glömma att Luleå har en stark centersida för första gången på många år"

Deltagare:

John Wikberg, Dragskott.nu
Jimmy Stålnacke, NSD
Jonas Åström, Twitter-legendar

***

Vilken placering bör Luleå rankas på som läget är nu?

JW:
- Det skiljer ytterst lite mellan ett antal lag. Jag anser att Luleå ska rankas trea under rådande omständigheter. Det skulle förvåna något enormt om LHF åtminstone inte hamnar på den övre tabellhalvan och det känns som att laget är underskattat av många välinitierade. Luleå gick ut hårt förra året på värvningsfronten och satte tonen i ett relativt tidigt skede med en enorm hausse som följd. De sista spetsvärvningarna dröjde längre i år, vilket har gjort att LHF inte har blivit lika upphaussade - trots att laget är på minst samma nivå sett till grundförutsättningarna.

JS:
- Femma/sexa nånting känns rimligt i dagsläget. I fjol snackade klubben guld, det målades guldväggar och det värvades in stjärnor som alltid har levererat bra på SHL-nivå. I år är det en lite annorlunda strategi, man syns och hörs inte lika mycket och många av värvningarna har aldrig visat upp sig i svenska högstaligan. Det är därför svårt att sia om möjlig slutplacering men direktplats till kvartsfinal bör man fixa för godkänt betyg.

JÅ:
- För mig är Luleå rankade någonstans runt 5-6 som det ser ut just nu. Det finns lag som värvat bättre och starkare namn än Luleå. Men man ska inte glömma att Luleå har en stark centersida för första gången på många år. Tror dock inte det räcker för att slåss i den absoluta toppen.

***

Vilken lagdel är starkast?

JW:
- Två av tre lagdelar ser riktigt starka ut. Målvaktsbesättningen sticker ut mest. Joel Lassinantti lär inte vara sämre än förra säsongen och Filip Gustavsson är en jättespännande stortalang som lär vara redo för ett större ansvar. Ett genuint "råämne".

JS:
- Det är svårt att undgå målvaktssidan. Joel Lassinantti är en av ligans bästa målvakter - kanske till och med bäst - och han håller alltid en hög nivå och sprider ett lugn till laget. Filip Gustavsson visade redan i fjol att han redan hanterar den här nivån och är ett utmärkt back up-alternativ.

JÅ:
- För mig är målvaktssidan den klart starkaste lagdelen. Lassi har redan bevisat vilken klassmålvakt han är, han har tillhört toppen av ligan i ett par säsonger nu. Men man ska heller inte underskatta Filip Gustavsson som har en enorm potential och är en extremt lovande målvakt. Han kom in förra säsongen i några matcher och skötte sig riktigt bra. Lassi/Filip är ett bättre målvaktspar än Lassi/Larsson och kommer kunna ge Luleå chansen att vinna i många matcher.

***

Vilket nyförvärv kommer betyda mest för laget?

JW:
- Det lär vara någon av transatlanterna. Tim Kennedy känns troligast i det här skedet. En riktig spelmotor med det lilla extra i offensiven som har goda möjligheter att bli en Deluxe-variant av Lucas Wallmark.

JS:
- Här måste jag faktiskt komma med ett lite luddigt svar. Kan Daine Todd vara den där powerplay-backen som saknats och om Tim Kennedy är den där förstacentern som kan leda spelet i numerärt överläge så blir en sån som Kael Mouillierat otroligt nyttig. Han blir på sätt och vis den centern som aldrig värvades i fjol. Hittills har han sett stabil ut över hela banan och han har imponerat runt motståndarmålet. Kan alltså bli nyttig om allt det här ovan faller på plats. Annars kan han få en för stor roll och då kan det hamna ett för stort ansvar på hans bord. Hänger ni med? Det gör jag knappt själv...

JÅ:
- Svårt att säga, Luleå har inte värvat något stort och etablerat namn. Men jag säger Kael eller Kennedy. Kan någon av dom kliva fram och vara den ledande center som Luleå saknat i flera år så kan det här bli en helt okej säsong.

***

Vilka lag är Luleås tre främsta konkurrenter i jakten på SM-guldet?

JW:
- Frölunda, Växjö och Skellefteå är Luleås främsta utmanare. Det beror inte minst på att dessa lag har det bättre ställt på forwardsfronten än LHF.

JS:
- Ge mig fyra! Växjö, Frölunda, Skellefteå och Linköping kommer slåss om guldet. Jag tippar att Växjö vinner serien men Frölunda och Skellefteå har sina verksamheter, de har sina spelsystem, spelarna och ungdomlig entusiasm och kommer garanterat utmana. Linköping? De har en spetsig offensiv och några spelskickliga backar. Får de ihop det så blir de farliga.

JÅ:
- Skellefteå, Frölunda, och Linköping håller jag som starkare lag på det så berömda papperet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar