måndag 12 september 2016

Kallinge/Ronneby-fansen bojkottar seriepremiären

Kallinge/Ronneby-supporterklubben White Angels har tagit beslut om att nobba söndagens seriepremiär borta mot Vimmerby.

Olika anledningar har gett upphov till det kontroversiella beslutet.

White Angels hänvisar bland annat till Vimmerby-fansens och sportchefen Daniel Stolts påstådda "smutskastning":

"Det har under silly season och under försäsongen skrivits väldigt mycket skit om KRIF Hockey på bland annat Twitter från Vimmerbys supportrar och från folk inom klubben. Ja, till och med sportchefen har uttryckt sig olämpligt på Twitter. Oftast helt utan belägg för sina inlägg och påståenden", skriver White Angels på hemsidan.

En konflikt med Vimmerby om sändningsrättigheterna har också spelat in i beslutet:

"Vid andra stora matcher har KRIF Hockey vid ett flertal tillfällen sänt matchen på någon samlingspunkt, tex Bergslagskrogen, för de som inte kunnat följa matchen på plats. Det har aldrig tidigare varit några problem att komma överens med berörda föreningar om ett avtal om att få sända matchen i ett slutet sällskap. Förutom nu. Vimmerby vägrar låta KRIF sända matchen och hänvisar till att det strider mot Solidtangos regler. Enligt Hockeyettan så äger varje förening sina egna ljud och bildrättigheter. KRIF har tidigare visat matcher publikt via Solidtango utan problem", skriver White Angels.

White Angels vill dessutom ta tillfället i akt att visa sitt missnöje mot Svenska Ishockeyförbundet på grund av spelprogrammets upplägg.

14 kommentarer:

Anonym sa...

Töntar

Anonym sa...

Håller inte med dig. Bra de visar sitt missnöje. varför gynna en förening som smutskastar en annan speciellt när en sporchef går ut och anklagar föreningen för saker utan att ha fakta. utan bara gått på hörsägen. En sportchef ska hålla sig till sitt jobb enligt mig och se till att fixa bästa möjliga för sin föreningen enligt sin budget och skita i vad andra föreningar sysslar med.

Anonym sa...

Alltid oavsett.....

Anonym sa...

Skulle vilja se det Twitter inlägget som sportchefen skrivit!!!

Anonym sa...

Bästa beslutet av WA på länge. Den klubben i Småland ska inte gynnas ekonomiskt. Pengar är ett universiellt språk. På fjolårets premiär fanns 150-200 Krifsupporters i Vimmerby. Nu kommer bortastå att vara öde, med ett intäktsbortfall för arrangörsklubben som konsekvens. Vissa klubbledare och fans behöver titta sig i spegeln och fråga vad de håller på med.

Anonym sa...

Det är bara genant alltihop, inte minst för honom själv, vuxna karln. Han twittrade ut ett hån med innebörden att Krif "sticker huvudet i sanden". När han blev ifrågasatt, då vågade han inte stå för sitt hånande. Hans konto låstes för enbart följare kort efteråt. Som sagt, genant.

Anonym sa...

Bra att de visar sitt missnöje. KRIF har det överlägset största bortaföljet i serien. Varför ska de åka dit 200 man och ge Vimmerby 20-30 000 kr i intäkter två år i rad när sportchefen och folk inom klubben smutskastar KRIF i sociala medier?

Anonym sa...

Ja då får du bli vän med honom på Twitter, då han ändrat så bara vänner kan se hans inlägg nu.

Anonym sa...

haha vilka trams supportrar. Bättre att ni döper om er så kallade supporter klubb för White babys

Anonym sa...

Blir säkert jättehärlig stämning i hallen utan bortaklack!

Anonym sa...

Kaske tramsigt ja,men vimmerby går ju miste om 20-30k iaf

Anonym sa...

Uja blir kanonbra med hemma klacken Ultras. Då slipper vi ringa tolkförmedlingen och översätta grötiska om WA menar WB kom, då slapp vi den utgiften.

Anonym sa...

Ett tips i all välmening: Om du nu ska trolla och håna, då kan det vara bra att stava korrekt. Rätt stavning på ditt enfaldiga försök till att vara nedsättande mot andra människor är "White Babies", inte "babys". Bättre lycka nästa gång!

Anonym sa...

Vimmerby har ingen klack för de första,visst kallinges soft center arena e sunkig men framstår som rena drömmen jämnfört med Vimmerbys skräphall

Skicka en kommentar