onsdag 14 september 2016

Alexander Sahlin och Henrik Thegel grundlade Södertäljes premiärsuccé - en riktig krigarinsats

Det faktum att Södertälje bortabetvingade Tingsryd får sammanfattningsvis betraktas som tämligen välförtjänt.

Matchen var ganska jämn, men SSK - som hade fler riktigt vassa målchanser än smålänningarna - visade prov på mer karaktär och var snäppet vassare över hela banan samt spelade smartare än hemmalaget.

Tre poäng borta mot Taif - tillika ett lag som många rankar på HockeyAllsvenskans övre halva - var nog inte direkt vad de flesta hade förväntat sig, utan får betraktas som rena rama "bonusen" för SSK, vars primära målsättning är att undvika negativt kval.

***

Alexander Sahlin stack ut mest och var matchens mest värdefulle spelare med sitt oerhört stabila målvaktsspel. Snacka om att visa prov på ett imponerande lugn mellan stolparna.

***

Sahlin fick mestadels ett bra understöd av backarna, som spelade mycket uppoffrande.

Simon Karlsson är ett exempel på en back som ska kreddas en hel del. En väldigt stabil tvåvägsprestation av SSK:s högintressanta nyförvärv som gjorde sin första tävlingsmatch på länge efter sjukdomsproblemen.

***

Många forwards klev fram ordentligt. Det gäller inte minst kreative Henrik Thegel, som visade prov på sitt rappa skott i samband med det matchvinnande målet.

Hårt jobbande Henrik Nyberg ska också uppmärksammas en hel del. Dels för arbetsinsatsen, dels med tanke på att han blixtrade till i offensiven emellanåt.

Fredric Weigel är en annan pjäs som ska nämnas lite extra. Södertälje-liraren var nyttig med sin spelskicklighet och gjorde det svårt för Tingsrydsförsvaret.

***

Tim Sandberg var bäst i Tingsrydslägret och ska på intet sätt lastas för förlusten i en batalj där SSK skapade många heta målchanser.

***

Adam Schmidt var för övrigt bäst av hemmalagets utespelare och skapade en hel del framåt. Det är uppenbart att det handlar om ett klassnyförvärv.

Matchfakta

Tingsryd - Södertälje 1-2 (0-0, 0-1, 1-1)

Andra perioden:
0-1 Lucas Carlsson (Fredric Weigel, Henrik Nyberg), spel fem mot fyra.

Tredje perioden:
1-1 Filip Owesson (Adam Persson), 1-2 Henrik Thegel (Johan Skinnars, Jonas Westerling), spel fem mot fyra.

Skott: 29-20 (9-9, 9-7, 11-4).
Utvisningar: Tingsryd 10 minuter. Södertälje 12 minuter.
Domare: Christoffer Karlsson.
Publik: 2.006.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar