söndag 21 augusti 2016

NHL-backen om Modos satsning: "Det ser intressant ut nu med många lokala spelare som är tillbaka"

Victor Hedman har inte bara Modos om moderklubb, utan är även bror med Modo-backen Oscar Hedman.

Degraderingen tog NHL-backen hårt och Tampa Bay Lightning-kuggen är väl medveten om hur tufft det är att ta sig tillbaka till högstaligan.

Hedman har dock goda förhoppningar om en relativt snabb SHL-återkomst.
- Jag hoppas de vänder direkt, men det är svårt att ta sig tillbaka. Serien är ju svår att ta sig ifrån med tanke på kvalspelet, men man tror alltid på Modo. Jag kommer alltid göra det och jag hoppas det blir bara ett år i Allsvenskan. Men jag tror att klubben är inställd på att det kan gå upp och ner nu ett tag framöver. Det gäller att inte förlora framtidstron, återväxten och den lokala touchen blir väldigt viktigt, säger 25-åringen till Örnsköldsviks Allehanda och fortsätter:
- Det ser intressant ut nu med många lokala spelare som är tillbaka, Tommy Enström, Pär Edblom och Jesper Persson som gjorde bra förra året. Tim (Wahlgren), Ståhl-Lyrenäs har lyfts upp och Oscar (Hedman) och Byron (Ritchie) stannar kvar. Sedan har bra hockeyallsvenska spelare plockats in, till exempel Henrik Björklund.

Tvåvägsbacken lämnade Modo 2009 och har - bortsett från en kortare sejour i KHL i samband med NHL-lockouten - lirat i NHL sedan dess.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar