onsdag 31 augusti 2016

Dragskott.nu rankar lagen i HockeyAllsvenskan - plats 8

8. Södertälje (8/15)

Målvakter: ++

Alexander Sahlin och Mathias Dahlström.
En lagdel som är ett frågetecken. Målvaktsbesättningen förtjänar inte något bättre än en stark tvåa. Alexander Sahlin är visserligen underskattad, men inte direkt någon toppmålvakt och doldisen Mathias Dahlström får ses som ett osäkert kort.

***

Backar: +++

Simon Karlsson, Petter Lindberg, Adam Hansen, Marcus Lissäng, Robin Nilsson, Jonas Vidlund, William Kaijser, Olov Lundqvist och Marcus Bohman.
Backbesättningen är relativt spännande. Simon Karlsson är en klassvärvning under förutsättning att han får vara frisk. Södertälje har i övrigt ett antal back av god allsvensk klass och flera spelare med mycket potential. En lagdel som förtjänar en trea.

***

Forwards: +++

Henrik Thegel, Michael Schumacher, Fredric Weigel, Anton Holm, Sebastian Höglund, Lucas Carlsson, Felix Maegaard Scheel, Måns Lindbäck, Patrik Kallmert, Henrik Nyberg, Karl Olovsson, Johan Skinnars och Jonas Westerling.
Ytterligare en lagdel som ser ganska intressant ut. Här finns det både offensiv spets, defensivt skickliga spelare och många karaktärspjäser. Södertälje har en bra mix på forwardsfronten och många underskattade spelare. Det faktum att spelaromsättningen har varit låg med en bra kontinuitet som följd är ett plus i kanten. En lagdel som förtjänar en trea - bland annat tack vare att bredden är någorlunda bra.

Läs även:

Plats 9
Plats 10
Plats 11
Plats 12
Plats 13
Plats 14

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar