tisdag 30 augusti 2016

Dragskott.nu rankar lagen i HockeyAllsvenskan - plats 9

9. Mora (8/15)

Målvakter: +++

Timo Niemi och Mattias Pettersson.
Målvaktsbesättningen är hyfsad. Det handlar om en svag trea. Timo Niemi, med meriter från den finska högstaligan, lär tillföra en hel del och Mattias Pettersson - som gjorde något av en "monstersäsong" i Hockeyettan i fjol - är ett spännande komplement.

***

Backar: +++

Nathan Deck, Patrik Eklund, Erik Flood, Kevin Gagné, Erlend Lesund, Joakim Lilliehöök, William Pethrus och Filip Halvordsson.
Moras starkaste lagdel som läget är nu, trots att backbesättningen inte innehåller genuin spetskompetens. Här finns det ett antal solida kvalitetsbackar i form av exempelvis Nathan Deck, Kevin Gagné och Erlend Lesund. Bredden är hyfsad.

***

Forwards: ++

Alex Aleardi, Emil Aronsson, Emil Bejmo, Mathias Bromé, Ludvig Elvenes, Pierre Engvall, Henrik Eriksson, Kevin Gourmas, Alexander Hilmerson, Fabian Gunnarsson, Mats Hjort, Robin Johansson, Jacob Nilsson, Marcus Sirén och Oskar Svanlund.
En lagdel som förvisso inte är dålig, men är Moras svagaste lagdel på förhand. Forwardsbesättningen är värd en stark trea. Alex Aleardi, Kevin Goumas och Mathias Bromé är riktigt bra nyförvärv som får dra ett tungt lass. MIK har material till två rätt så bra femmor, men saknar bredd och har många frågetecken i den här lagdelen.

Läs även:

Plats 10
Plats 11
Plats 12
Plats 13
Plats 14

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar