söndag 28 augusti 2016

Dragskott.nu rankar lagen i HockeyAllsvenskan - plats 11

11. Vita Hästen (8/15)

Målvakter: ++

Emil Jidskog och Daniel Marmenlind.
En lagdel som är försvagad i jämförelse med förra säsongen och har mycket att bevisa på den här höga nivån. Axel Brage är ett oerhört tungt avbräck. Emil Jidskog - som har varit suverän i Hockeyettan-sammanhang - har dock mycket potential och Örebro-lånet Daniel Marmenlind är en intressant talang.

***

Backar: +++

Daniel Josefsson, Morgan Hassel, Jordan Rowley, Oskar Drugge, Simon Åkerström, Alexander Younan, Ludvig Martinsson och Alexander Anderberg.
Backbesättningen förtjänar en svag trea, trots att den är rätt så svårbedömd sett till helheten. Rutinerade Daniel Josefsson är en kvalitetsback och Morgan Hassels comeback efter förra säsongens skadebesvär betyder mycket. Vita Hästen har även fått in en del högintressanta backar i form av exempelvis Oskar Drugge och Simon Åkerström.

***

Forwards: +++

Marcus Eriksson, Jesper Samuelsson, Kruise Reddick, Simon Mitman, Erik Olsson, Markus Gunnarsson, Henrik Bankelius, Johan Adolfsson, Anton Blomberg, Kevin Elgestål, August Gunnarsson, Mattias Kalin, Rickard Palmberg, Emil Eriksson och Tobias Liljendahl.
Ytterligare en lagdel som ser hyfsad ut och förtjänar en svag trea. Spetsliraren Marcus Eriksson är en av seriens största profiler och får dra ett tungt lass. Rickard Palmberg och Jesper Samuelsson blir också viktiga i offensiven. Östgötarna har dessutom många gedigna grovjobbare med defensiva kvaliteter. Exempelvis i form av Johan Adolfsson och Mattias Kalin. Bredden är dock inte den bästa och Vita Hästens forwardsbesättning tillhör inte seriens övre halva som läget är nu.

Läs även:

Plats 12
Plats 13
Plats 14

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar