torsdag 25 augusti 2016

Dragskott.nu rankar lagen i HockeyAllsvenskan - plats 14

14. Västervik (7/15)

Målvakter: +++

Jonas Fransson och Ludvig Engsund.
Målvaktsbesättningen är Västerviks största hopp. Rutinerade Jonas Fransson tillför stabilitet mellan stolparna och Ludvig Engsund - som har ganska mycket potential - lär inte göra bort sig på den här nivån.

***

Backar: ++

Andreas Frisk, Joakim Englund, Jens Andersson, Erik Gustafsson, Oscar Karlsson, Victor Lindman och Emil Wahlberg.
En tämligen tveksam lagdel. Tvåvägspjäsen Andreas Frisk är visserligen ett starkt kort och exempelvis spelskicklige Victor Lindman kan möjligen leverera även på den här nivån, men det finns alltför många frågetecken när det gäller backbesättningen. VIK har utan tvivel en av seriens sämsta backsidor som läget är nu.

***

Forwards: ++

Conny Strömberg, Emil Georgsson, Mats Fröshaug, Joacim Hedblad, Olle Liss, Nicolai Meyer, Dan Pettersson, Victor Öhman, Pierre Gustavsson, Viktor Lindell, Jörgen Karterud, Alexander Pettersson och Fredrik Asplund.
Spelmotorn Conny Strömberg får dra ett oerhört tungt lass i offensiven. Västerviks forwardsbesättning är skrämmande tunn, trots att spelare i stil med till exempel Olle Liss, Joacim Hedblad och Dan Pettersson har goda möjligheter att leverera även i allsvenska sammanhang. Ytterligare en lagdel som - sett till det helhetsmässiga - tillhör HockeyAllsvenskans bottenskikt på förhand.

4 kommentarer:

Torbjörn sa...

En tämligen verklighetsfrämmande analys av VIK ;-)
Den här analysen lär nog författaren få äta upp mer än en gång under säsongen !! VIK kommer att under hela säsongen ligga på övre halvan om inte i toppen av allsvenskan .

Joakim Eriksson sa...

Ja vad säger man. Skönt att västervik kan slå ur underläge. Ingen tror på dom. Och ingen har egentligen koll. Kommer säkert få kämpa i botten men så illa är det inte. 5 raka segrar på försäsongen kanske ändå visar lite positivt.

Pentti Kalliomaa sa...

Alla glömmer VIK-tränaren Karlin. Han kan "sy ihop" ett framgångsrikt lag av ingenting. Men nu råkar det finnas massor av talang i laget. Så övre halvan av serien! - alla dagar av veckan!

Pentti Kalliomaa sa...

Vem ska slå VIK? - Kanske AIK !???

Skicka en kommentar