torsdag 18 augusti 2016

Dragskott.nu rankar lagen i SHL - plats 7

7. Djurgården

Målvakter: +++

Mikael Tellqvist och Adam Reideborn.
En lagdel som är försvagad i jämförelse med förra säsongen, men ändå håller bra klass. Rutinerade Mikael Tellqvist är fortfarande en kvalitetsmålvakt på SHL-nivå och Adam Reideborn gjorde det stundtals bra i fjol med ett uselt försvar framför sig i Modo.

***

Backar: +++

Ville Varakas, Alexander Urbom, Emil Johansson, Robin Press, David Bernhardt, Alexander Falk, Adam Ollas Mattsson, Wilhelm Westlund och Andreas Röykås Marthinsen.
Djurgården har drabbats hårt av spelaravbräck på backsidan, men ändå fått ihop en backbesättning av god SHL-klass. Nytillskotten Ville Varakas, Alexander Urbom och Emil Johansson får ta ett stort ansvar. Dif har en någorlunda väbalanserad backbesättning, men bredden är inte direkt högklassig, vilket gör att den här lagdelen inte förtjänar något bättre än en trea.

***

Forwards: +++

Jeff Tambellini, Juuso Ikonen, Daniel Brodin, Matt Anderson, Henrik Eriksson, Alexander Fällström, Linus Johansson, Markus Ljungh, Patrik Lundh, Gustav Possler, Calle Ridderwall, Lukas Vejdemo, Daniel Bernhardt, Marcus Davidsson, Jonathan Davidsson och Mikael Ahlén.
Ytterligare en lagdel som har åkt på tämligen tunga avbräck inför den här säsongen, men trots allt har repat sig någorlunda. Djurgårdens starkaste lagdel. Dif har förvisso ingen "superspets", men flera spelare av riktigt bra SHL-klass. Både när det gäller offensiven och defensiven. Bredden är det dessutom inget fel på.

Läs även:

Plats 8
Plats 9
Plats 10
Plats 11
Plats 12
Plats 13
Plats 14

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar