fredag 19 augusti 2016

Dragskott.nu rankar lagen i SHL - plats 6

6. Färjestad (10/15)

Målvakter: +++

Lars Haugen och Stefan Steen.
Färjestads målvaktsbesättning tillhör utan tvivel SHL:s övre halva. Rutinerade Lars Haugen är en riktigt bra målvakt och Stefan Steen har mycket potential.

***

Backar: ++++

Mikael Wikstrand, Ole-Kristian Tollefsen, Sebastian Erixon, Tomas Skogs, Magnus Nygren, Anton Grundel och Jonas Holös.
Backsidan är utan tvivel Färjestads starkaste lagdel. Det här handlar om en av SHL:s starkaste backsidor. Här finns det både offensiv och defensiv spets. Backsidan är dessutom bred i form av sju backar som i sämsta fall håller mycket god SHL-nivå.

***

Forwards: +++

Tim Stapleton, Rasmus Asplund, Joel Eriksson Ek, Linus Persson, Joakim Nygård, Marcus Nilsson, Milan Gulas, John Persson, Johan Ryno, Oskar Steen, Björn Svensson, Per Åslund, Anders Eriksson och Alexander Johansson.
En lagdel som är värmlänningarnas svagaste på förhand, utan att för den skull vara dålig i ett SHL-perspektiv. Pjäser i stil med Milan Gulas, Per Åslund och Tim Stapleton får dra ett mycket tungt lass. Det kryllar inte direkt av offensiv spetskompetens och det krävs att exempelvis Rasmus Asplund utvecklas rejält, samtidigt som Johan Ryno får en nytändning, för att det ska bli något riktigt, riktigt bra av den här lagdelen.

Läs även:

Plats 7
Plats 8
Plats 9
Plats 10
Plats 11
Plats 12
Plats 13
Plats 14

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar