lördag 20 augusti 2016

Dragskott.nu rankar lagen i SHL - plats 5

5. Linköping (10/15)

Målvakter: +++

Marcus Högberg och Jacob Johansson.
Linköpings målvaktsbesättning ser intressant ut, men det är tveksamt om LHC:s målvaktssida är vad laget behöver för att gå hela vägen. Ingen av målvakterna har någon rutin att tala om på den här nivån. Det krävs att minst en av burväktarna tar ett enormt kliv framåt i utvecklingen för att det ska bli något riktigt, riktigt bra av östgötarnas målvaktsspel.

***

Backar: +++

Eddie Larsson, Kristian Näkyvä, Gustav Forsling, Gabriel Carlsson, Anton Karlsson, Petter Hansson, Emil Kristensen och Niclas Lundgren.
En lagdel som har drabbas oerhört hårt av tunga avbräck. Kristian Näkyvä får dra ett tungt lass. Här finns det visserligen defensiva kvaliteter av rätt så bra klass, men Linköpings backbesättning sticker inte direkt ut när det gäller offensiva färdigheter. Ytterligare en lagdel som inte förtjänar något bättre än en trea.

***

Forwards: ++++

Niclas Bergfors, Mathis Olimb, Ken Andre Olimb, Broc Little, Niklas Persson, Andrew Gordon, Niklas Fogström, Sebastian Karlsson, Garrett Roe, Emil Sylvegård, Henrik Törnqvist, Jakob Lilja och Vilmor Gallo. 
Forwarsbesättningen är Linköpings stora hopp. Det här handlar utan tvivel om en lagdel som är topp tre i SHL. Forwardssidan är betydligt bättre än förra säsongen. Nyförvärv i form av exempelvis Niclas Bergfors och Mathis Olimb sticker ut. Här finns det material till tre kedjor som har kapacitet att producera rejält. LHC har dessutom bra defensiv kompetens och ett antal karaktärsspelare. En mycket välbalanserad lagdel.

Läs även:

Plats 6
Plats 7
Plats 8
Plats 9
Plats 10
Plats 11
Plats 12
Plats 13
Plats 14

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar