måndag 22 augusti 2016

Dragskott.nu rankar lagen i SHL - plats 3

3. Luleå (12/15)

Målvakter: ++++

Joel Lassinantti, Filip Gustavsson och Oscar Masiello.
Luleås målvaktsbesättning är definitivt topp tre i SHL. Joel Lassinantti är en av seriens största profiler och jättetalangen Filip Gustavsson lär ta ett steg framåt.

***

Backar: ++++

Ilari Melart, Brendan Mikkelson, Craig Schira, Daine Todd, Jan Sandström, Christian Jaros, Viktor Amnér, Linus Nässén och Pontus Själin.
En lagdel som har förbättrats i jämförelse med i fjol. Bredden är utmärkt och det finns spetskompetens över hela rinken. Luleå har sex backar som i sämsta fall håller mycket god SHL-klass, samtidigt som det finns en del doldisar med mycket potential - inte minst Linus Nässén.

***

Forwards: ++++

Bill Sweatt, Tim Kennedy, Kael Mouillierat, Johan Harju, Julius Junttila, Petter Emanuelsson, Andreas Falk, Jacob Lagacé, Anton Hedman, Christopher Mastomäki, Johan Forsberg, Karl Fabricius, Gustav Rydahl, Anton Toolanen och Isac Lundeström.
Ytterligare en lagdel som mycket väl kan visa sig vara starkare i jämförelse med förra säsongen, trots att forwardsbesättningen får betraktas som lagets sämsta lagdel på förhand. Det beror framför allt på att centerbesättningen - där Tim Kennedy och Kael Mouillieat har tillkommit - har fått en helt ny dimension och är bättre än på flera år. Luleå har material till tre kedjor med goda förutsättningar att producera regelbundet, samtidigt som den eminenta fjärdekedjan från i fjol är intakt.

Läs även:

Plats 4
Plats 5
Plats 6
Plats 7
Plats 8
Plats 9
Plats 10
Plats 11
Plats 12
Plats 13
Plats 14

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar