tisdag 23 augusti 2016

Dragskott.nu rankar lagen i SHL - plats 2


2. Växjö (12/15)

Målvakter: ++++
Joacim Eriksson och Viktor Andrén.
Växjö har en av SHL:s vassaste målvaktsbesättningar. Den här lagdelen är starkare än i fjol. Joacim Eriksson tillför genuin spetskompetens och Viktor Andrén - som gjorde dundersuccé i HockeyAllsvenskan förra säsongen - lär göra bra ifrån sig som en tilltänkt backup.

***

Backar: ++++

Teemu Laakso, Cory Murphy, Calle Rosén, Oliver Bohm, Philip Holm, Arvid Lundberg, Eric Martinsson och Linus Högberg.
En av tre starka lagdelar, trots att backbesättningen inte är på samma nivå som målvakts- och forwardssidan. Bredden är bra och det finns spetskompetens över hela rinken, men inte i den utsträckning som exempelvis Färjestad kan ståta med. En lagdel som förtjänar en svag fyra.

***

Forwards: ++++

Dennis Everberg, Geoff Platt, Josh Hennessy, Joakim Hillding, Erik Josefsson, Tuomas Kiiskinen, Ville Leino, Sam Marklund, Pontus Netterberg, Linus Fröberg, Olli Palola, Liam Reddox, Robert Rosén och Adam Brodecki.
Smålänningarnas bästa lagdel på förhand. Växjö har värvat riktigt bra och forwardssidan besitter en högre kapacitet än i fjol. Det är inte minst offensivt skicklige Geoff Platt som blir högintressant att följa. Växjö har material till tre högkaratiga kedjor och en bredd som imponerar. Det här kan mycket väl visa sig vara seriens vassaste forwardsbesättning.

Läs även:

Plats 3
Plats 4
Plats 5
Plats 6
Plats 7
Plats 8
Plats 9
Plats 10
Plats 11
Plats 12
Plats 13
Plats 14

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar