torsdag 11 augusti 2016

Dragskott.nu rankar lagen i SHL - plats 14

14. Leksand (7/15)

Målvakter: +++

Atte Engren och Henrik Haukeland.
Målvaktsbesättningen är Leksands största hopp. Atte Engren får betraktas som en av SHL:s vassaste målvakter. Den KHL-meriterade burväktaren är en av få genuina spetsspelarna i säsongens upplaga av Leksand. Henrik Haukeland är dock ett osäkert kort på SHL-nivå, vilket gör att målvaktsbesättningen inte förtjänar något mer än en stark trea.

***

Backar: ++

Olle Alsing, Daniel Bertov, Matias Lassen, Markus Lauridsen, Patrik Norén, Nichlas Torp, Ben Youds och Alexander Ytterell.
En tämligen tunn och bräcklig lagdel. Leksand har SHL:s sämsta backbesättning som läget är nu. Ben Youds, Nichlas Torp och i viss mån Markus Lauridsen har visserligen bevisat något på en hög nivå, men i övrigt handlar det om idel frågetecken.

***

Forwards: ++

Johan Porsberger, Jon Knuts, Eric Castonguay, Lukas Eriksson, Fredrik Forsberg, Janos Hari, Martin Grönberg, Martin Karlsson, Oskar Lang, Sondre Olden, Jesper Ollas, Johan Olofsson, Tommi Paakolanvaara, William Wikman, Tobias Forsberg, Richard Hugg och Isac Skedung.
Ytterligare en mycket, mycket tveksam lagdel i ett SHL-perspektiv. Leksands forwardsbesättning är minst sagt trubbig. Få spelare har kapacitet att göra det lilla extra i offensiven. Det finns å andra sidan en del vettiga karaktärsspelare med hyfsade defensiva kvaliteter, men det är inte i närheten av att kompensera den bristfälliga offensiven. En lagdel som får en svag tvåa.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Och plats 13 går till....................Kauhauuuukauuu

Thomas Boqvist sa...

Koolt att lyckas placera Djurgården, Örebro, Linköping, Färjestad och duktigt överratade Luleå före Brynäs. Det skulle vara kul att ha koll på vad de har fått ihop för trupper sedan i fjol.

Skicka en kommentar