fredag 12 augusti 2016

Dragskott.nu rankar lagen i SHL - plats 13

13. Karlskrona (8/15)

Målvakter: +++

Johan Holmqvist och Johannes Jönsson.
Målvaktsbesättningen får betraktas som Karlskronas starkaste lagdel. Det faktum att rutinerade Johan Holmqvist är med redan från start den här säsongen betyder oerhört mycket för KHK. En kvalitetsmålvakt. Johannes Jönsson är dessutom en ganska intressant backup som inte lär göra bort sig på den här nivån när han får chansen.

***

Backar: +++

Mattias Karlsson, Niklas Arell, Daniel Gunnarsson, David Printz, Victor Aronsson, Alexander Deilert, Robin Gartner, Henrik Nilsson och Gustav Ahnelöv. 
En lagdel som har förbättrats i jämförelse med i fjol och förtjänar en svag trea. Hårdskjutande Mattias Karlsson är ett riktigt prestigenyförvärv som blir viktig över hela rinken. En rejäl härförare. Karlskronas backbesättning är emellertid sammantaget en av SHL:s sämsta. Mycket på grund av den bristfälliga bredden.

***

Forwards: ++

Marcus Paulsson, Alexander Bergström, Filip Cruseman, Jimmy Andersson, Kristoffer Söder, Emil Larsson, Mattias Guter, John Henrion, Joel Kellman, Emil Lundberg, Morten Madsen, Joachim Rohdin och Alexander Wiklund.
Ytterligare en lagdel som är uppgraderad i jämförelse med förra säsongen. Forwardssidan är dock fortfarande mycket tveksam. Pjäser i stil med exempelvis Marcus Paulsson, Mattias Guter och Morten Madsen får dra ett skrämmande tungt lass. Forwardsbesättningen är tunn och bräcklig. En lagdel som riskerar att bli en "akilleshäl" för Blekinge-gänget.

Läs även:

Plats 14

5 kommentarer:

Anonym sa...

Leksand och Karlskrona kommer bli avsågade i tabellen.

Anonym sa...

Håller med att dessa 2 lag kommer vara avsågade i tabellen.

Anonym sa...

Karlskrona lär ta många fler poäng denna säsong, jämfört med förra. Hur långt det räcker? Jag tror de har hyfsad chans att ha två lag bakom sig.

Anonym sa...

Ja färre poäng än förra säsongen är knappt möjligt så det får man tro även om man inte hoppas på det. ;-)

Det normala utfallet bör bli Rögle, Karlskrona och Leksand i kamp för att undvika kvalet. Sedan kan alltid någon överraska liksom någon annan underprestera.

Anonym sa...

Jag tycker backsidan ser rättså bra ut,betydligt bättre än Djurgården som inte har mycket rutin!

Skicka en kommentar