lördag 13 augusti 2016

Dragskott.nu rankar lagen i SHL - plats 12

12. Rögle (9/15)

Målvakter: +++

Oscar Dansk och Lars Volden.
Rögle har en rätt så bra målvaktsbesättning. Både Oscar Dansk och Lars Volden håller bra SHL-klass, samtidigt som uppsidan är stor. Det är i första hand Dansk som är intressant. Ett riktigt råämne som kan få det riktigt stora lyftet den här säsongen.

***

Backar: +++

Anton Cederholm, Almen Bibic, Alen Bibic, Jesper Williamsson, Dominik Granak, Ludvig Claesson, Cade Fairchild, Kevin Marshall och Timothy Liljegren.
En av två lagdelar som är förstärkta i jämförelse med förra säsongen. Spelskicklige Cade Fairchild är högintressant och Anton Cederholm lär tillföra en hel del tuffhet. Andelen defensivt inriktade backar med "betong i handlederna" är dock alldeles för stor för att Rögles backbesättning ska förtjäna något bättre än en tvåa. RBK skulle behöva öka andelen "högt hockey-IQ" när det gäller backsidan.


***

Forwards: +++

Patrick Cehlin, Sebastian Collberg, Jack Connolly, Bryan Lerg, Sebastian Wännström, David Åslin, Daniel Sylwander, Victor Laz, Felix Schütz, Filip Karlsson, Viktor Lindgren, Mathias From, Christopher Liljewall, Taylor Matson och Ludvig Rensfeldt.
Forwardsbesättningen håller också bra SHL-klass och är bättre i jämförelse med i fjol. Rögle har fått behålla alla nyckelspelare och kryddat forwardssidan med spetskompetens. Den offensiva potentialen är relativt hög och det är upplagt för att RBK blir mer effektiva än förra säsongen, där ineffektiviteten kostade många värdefulla poäng. Skåningarnas forwardsbesättning är dock inte i närheten av något extra och tillhör utan tvivel SHL:s nedre halva.

Läs även:

Plats 13
Plats 14

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar