måndag 15 augusti 2016

Dragskott.nu rankar lagen i SHL - plats 10

10. Malmö (9/15)

Målvakter: +++

Cristopher Nihlstorp, Oscar Alsenfelt och Tim Hultstrand.
Malmös målvaktsbesättning är i allra högsta grad intressant. Cristopher Nihlstorp har förvisso dippat en del, men är alltjämt en bra SHL-målvakt. Oscar Alsenfelt får betraktas som en vettig utmanare i kampen om förstaspaden, även fast skadehistoriken utgör ett orosmoln för skåningarnas del.

***

Backar: +++

Noah Welch, Erik Andersson, Nils Andersson, André Benoit, Jens Olsson, Stefan Warg och Johan Ivarsson.
En lagdel som har förbättrats i jämförelse med i fjol. Noah Welch och André Benoit tillför spetskompetens. Backsidan har en bra mix och hyfsad bredd. En lagdel som utan tvivel förtjänar en trea.

***

Forwards: +++

Ilari Filppula, Frederik Storm, Erik Forssell, Magnus Häggström, Rhett Rakhshani, Nichlas Hardt, Fabian Brunnström, Mathias Tjärnqvist, Nicklas Jadeland, Konstantin Komarek, Mattias Persson, Kim Rosdahl, Andreas Thuresson, Christoffer Forsberg, Fredrik Händemark och Robin Alvarez.
Malmös forwardsbesättning har också uppgraderats. Pjäser i stil med exempelvis Rhett Rakhshani och Ilari Filppula är högintressanta tillskott som bidrar med offensiv spets, samtidigt som rutinerade Erik Forssell är en solid tvåvägsspelare. Forwardssidan känns välbalanserad och relativt bred. Den här lagdelen är Redhawks starkaste på förhand. En lagdel som är värd en stark trea i betyg.

Läs även:

Plats 11
Plats 12
Plats 13
Plats 14

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hur kan du ge målvakterna bara tre +. De kommer att vara SHL:s bästa målvaktspar. Jag själv tror nog att Malmö kommer ett par pinnhål till uppåt.

Anonym sa...

De är överskattade och mif satsar som vanligt på trötta legoknektar. Ska bli intressant att se hur nya tränarduon lyckas få ihop den här gruppen.

Skicka en kommentar