onsdag 24 augusti 2016

Dragskott.nu rankar lagen i SHL - plats 1

Frölunda (12/15)

Målvakter: ++++

Johan Gustafsson och Dan Bakala.
Frölunda har inte SHL:s vassaste målvaktsbesättning, men den här lagdelen förtjänar utan tvekan en fyra. Johan Gustafsson - tillika en av guldhjältarna i fjol - är en toppmålvakt. Dan Bakala, som har varit lysande på allsvensk nivå de senaste åren, utgör en spännande tilltänkt backup.

***

Backar: ++++

Henrik Tömmernes, Matt Donovan, Jacob Larsson, John Nyberg, Mattias Nörstebö, Jonathan Sigalet, Oscar Engsund, Kristoffer Gunnarsson och Johannes Johanessen.
En lagdel som har drabbats av blytunga avbräck, men ändå ser riktigt vass ut. Här finns det både bredd och spets i såväl offensiven som defensiven. Få SHL-lag har en backbesättning som kan mäta sig med Frölundas.

***

Forwards: ++++

Joel Lundqvist, Robin Figren, Simon Hjalmarsson, Erik Nyström, Victor Olofsson, Mats Rosseli Olsen, Johan Sundström, Kristian Vesalainen, Casey Wellman, Patrik Carlsson, Sebastian Stålberg, Christoffer Ehn, Nicklas Lasu och Carl Grundström.
Ytterligare en lagdel där det har försvunnit tunga pjäser, varpå Frölunda har fyllt på med bra namn och kan ståta med en forwardsbesättning som möjligen kan vara SHL:s bästa. Nyförvärv i stil med Simon Hjalmarsson och Casey Wellman sticker ut. Frölunda har dessutom kvar många klassforwards från förra säsongens lag. Göteborgarna har material till fyra kvalitetskedjor.

Läs även:

Plats 2
Plats 3
Plats 4
Plats 5
Plats 6
Plats 7
Plats 8
Plats 9
Plats 10
Plats 11
Plats 12
Plats 13
Plats 14

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar