tisdag 16 augusti 2016

Dragskott.nu rankar Hockeyettans tio bästa forwards

1. Tony Lagerström, Åker/Strängnäs
Hockeyettans poängkung förra säsongen. Den juniorlandslagsmeriterade centern - som har en hel del erfarenhet från spel i HockeyAllsvenskan - hör hemma på en högre nivå. En vass tvåvägsspelare.

2. Antti Kangasniemi, Asplöven
En av många högklassiga Asplöven-nyförvärv i jakten på en plats i HockeyAllsvenskan. Allroundcenter med rätt så mycket rutin från spel i den finska andraligan.

3. Sebastian Bengtsson, Kallinge/Ronneby
Kallinge/Ronneby har gjort många bra värvningar. Sebastian Bengtsson - som var med om Västerviks allsvenska avancemang förra säsongen - är en av de mest intressanta. En rejäl offensiv tillgång för Blekinge-gänget.

4. Lucas Venuto, Kristianstad
En mycket underskattad lirare som stundtals dominerade i Hockeyettan i fjol. Kanadensaren med de ganska fina OHL-meriterna har ett brett offensivt register och lär ösa in poäng.

5. David Fredriksson, HC Dalen
HC Dalen har något stort på gång och är definitivt en AllEttan-kandidat. Rutinerade David Fredriksson är den viktigaste spelaren. En spelare med mycket karaktär och starka egenskaper över hela rinken.

6. Victor Crus Rydberg, Vimmerby
Vimmerbys prestigevärvning. Den AHL-meriterade centern har visserligen en besvikelse i Vita Hästen i fjol, men är en toppspelare på Hockeyettan-nivå. Tingsrydsprodukten kommer framför allt bli en offensiv kraft.

7. Stefan Söder, Troja/Ljungby
Troja/Ljungby har en högintressant forwardsbesättning. Målfarlige Stefan Söder sticker ut mest som läget är nu.

8. Fredrik Hansson, Kristianstad
Kristianstads andra forward i den här rankingen. En av många vassa forwards i säsongens upplaga av KIK. Stark offensiv kraft med ledaregenskaper.

9. Andreas Nordfeldt, Kallinge/Ronneby
En av få Kallinge/Ronneby-spelare som är kvar från förra säsongen. Rutinerade Andreas Nordfeldt får ta ett stort ansvar över hela rinken med sina allroundkvaliteter.

10. Olle Julkunen, Asplöven
Finländaren - som har SHL-erfarenhet från tiden i Luleå - är tillbaka i svensk hockey. En av Asplövens bärande spelare. Skottstark spelare, som dessutom har fina defensiva egenskaper, och mycket rutin.

Läs även:

Dragskott.nu rankar de tio bästa backarna i Hockeyettan
Dragskott.nu rankar de tio bästa målvakterna i Hockeyettan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar