måndag 22 augusti 2016

Dragskott.nu rankar de tio bästa målvakterna i SHL

1. Joacim Eriksson, Växjö
Hårdsatsande Växjö har tre starka lagdelar och Joacim Eriksson utgör det mest intressanta nyförvärvet på förhand. Burväktaren - som kan ståta med ett SM-guld sedan tiden i Skellefteå - ger stabilitet mellan stolparna.

2. Joel Lassinantti, Luleå
Luleås största hopp i jakten på SM-guldet. Joel Lassinantti har etablerat sig i SHL:s toppskikt de två senaste åren och kommer med relativt stor sannolikhet spela i en bättre liga inom ett fåtal år.

3. Atte Engren, Leksand
Leksand har en tämligen tveksam trupp att tillgå som läget är nu. Atte Engren är en av få spelare som sticker ut i positiv riktning. Den KHL-meriterade målvakten kan mycket väl visa sig vara lika viktig för laget som Oscar Alsenfelt var säsongen 2013/2014.

4. Julius Hudacek, Örebro
Målvakten med den minst sagt spektakulära spelstilen. Julius Hudacek har visserligen dippat en aning det senaste åren, men är alltjämför en av SHL:s vassaste burväktare.

5. Johan Gustafsson, Frölunda
En av härförarna när Frölunda gick hela vägen i fjol efter att ha svarat för en halvdan grundserieinsats.

6. Oscar Dansk, Rögle
Ett av Rögles främsta framtidsnamn. En målvakt med en imponerande hög högstanivå.

7. Lars Haugen, Färjestad
Förlusten av Justin Pogge svider, men Färjestad har alltjämt en klassmålvakt att tillgå i form av KHL-meriterade Lars Haugen.

8. Mikael Tellqvist, Djurgården
Den rutinerade räven håller fortfarande hög SHL-klass och lär få ta ett ännu ansvar än i fjol i ett läge där Djurgårdens målvaktssida är försämrad.

9. David Rautio, Brynäs
En av två bra målvakter i Brynäs. En av SHL:s jämnaste målvakter. Väntar dock fortfarande på att ta nästa steg och leverera på allvar även i slutspelssammanhang.

10. Johan Holmqvist, Karlskrona
Karlskronas "frälsare" i jakten på SHL-kontraktet i fjol. Det faktum att Johan Holmqvist är med redan från start den här säsongen betyder oerhört mycket för Blekinge-gänget.

1 kommentar:

Anonym sa...

Nog tror jag att Skellefteås ledning vet något som ni inte vet. Annars hade de inte valt det par de har valt (Lindvall ser MYCKET lovande ut).

Skicka en kommentar