torsdag 18 augusti 2016

Dragskott.nu rankar de tio bästa backarna i HockeyAllsvenskan

1. Drew Paris, Modo
En av succélaget Tingsryds viktigaste spelare förra säsongen. Den AHL-meriterade backen tillför spetskompetens i såväl offensiven som defensiven.

2. Jonathan Andersson, AIK
AIK:s poängbäste back i fjol. Den spelskicklige 22-åringen dominerade stundtals i HockeyAllsvenskan förra säsongen och har utvecklats till en klassback som med allra största sannolikhet kommer få fler chanser högre upp i seriesystemet på sikt.

3. Jonas Liwing, Oskarshamn
AIK-bekantingen är tillbaka i svensk hockey efter ett par år i den tyska högstaligan. Den powerplayskicklige 33-åringen får ta ett stort offensivt ansvar bland backarna i Oskarshamn.

4. Marcus Oskarsson, Almtuna
Almtuna har ett högintressant lag och får ses som betydligt bättre än i fjol. Marcus Oskarsson är ett av de mest intressanta nyförvärven. Den SHL-meriterade backen kommer bli viktig över hela rinken.

5. Oscar Hedman, Modo
En av få Modo-spelare som är kvar från förra säsongens SHL-lag. Den rutinerade backen håller fortfarande SHL-klass och blir en av Öviksgängets viktigaste kuggar i jakten på en snabb återkomst till högstaligan.

6. Tom Linder, Oskarshamn
Ytterligare en IKO-back som sticker ut. Den före detta Karlskrona-pjäsen med SHL-meriterna är en av HockeyAllsvenskans vassaste spelare sett till defensiven. Ledaregenskaperna är också betydelsefulla.

7. Jesper Dahlroth, Timrå
En av många högintressanta spelare i ett Timrå som har uppgraderats rejält. Jesper Dahlroth är en av Tik:s viktigaste kuggar i defensiven.

8. Stefan Andersson, Björklöven
Den rutinerade backen med powerplayegenskaperna håller fortfarande hög allsvensk klass. En av få spelare i säsongens upplaga av Björklöven som är att betrakta som toppspelare.

9. Anton Blomqvist, Pantern
Defensiven grundlade Panterns sensationellt starka säsong som nykomlingar i fjol. AHL-meriterade Anton Blomqvist var en av backarna som drog ett tungt lass på den fronten. En spelare som mycket väl kan få fler chanser på en högre nivå.

10. Andreas Frisk, Västervik
Västerviks backsida ser tveksam ut på förhand. Rutinerade Andreas Frisk utgör ett av få säkra kort i den lagdelen. En tämligen solid allroundpjäs.

Läs även:

Dragskott.nu rankar de tio bästa målvakterna i HockeyAllsvenskan

3 kommentarer:

Anonym sa...

niklas Enberg o robin olsson Tingsryd vilka backar

Anonym sa...

Ja tingsryd har faktiskt ett par riktigt vassa backar, även Oscar Carlsson

Anonym sa...

Kevin Gagné, Mora. Bättre skridskoåkare är svårt att hitta..

Skicka en kommentar