onsdag 17 augusti 2016

Dragskott.nu rankar de tio bästa målvakterna i HockeyAllsvenskan

1. Jonathan Bjurö, Modo
En av relativt få Modo-spelare som är kvar från förra säsongens SHL-lag. Jonathan Bjurö - som hade en otacksam uppgift i fjol till följd av lagets usla defensiv - var en toppmålvakt i HockeyAllsvenskan så sent som säsongen 2014/2015. Modos trolige förstemålvakt.

2. Robin Rahm, AIK
AIK har ett mycket intressant lag - inte minst med tanke på att Gnaget har fått behålla stommen. SHL-meriterade Robin Rahm, tillika en av spelarna som var med i förra säsongens framgångsrika gäng, tillför stabilitet mellan stolparna.

3. Niklas Lundström, Björklöven
Björklövens AHL-meriterade målvaktstillskott. Västerbottningarna har förbättrat målvaktssidan. AIK-bekantingen lär inte ha gjort sin sista match på en högre nivå än HockeyAllsvenskan.

4. Andrew Engelage, Bik Karlskoga
Bik Karlskoga har varit lyckosamma tidigare med kanadensiska målvakter från den italienska högstaligan. Justin Pogge är ett bra exempel i sammanhanget. Mycket talar för att AHL-meriterade Andre Engelage också blir en hit.

5. Johan Mattsson, Timrå
Timrås viktigaste spelare förra säsongen. Johan Mattsson fick det riktigt stora genombrottet på allsvensk nivå i fjol och är en av många högklassiga spelare i ett lag som har potential att utmana toppskiktet i HockeyAllsvenskan.

6. Jonas Fransson, Västervik
En av få Västerviksspelare som har bevisat en hel del i en serie som i sämsta fall håller allsvensk klass. Jonas Fransson får ta ett enormt stort ansvar i nykomlingarnas jakt på att i första hand undvika negativt kval.

7. Wictor Ragnewall, Oskarshamn
Succélaget Tingsryd hade ett suveränt målvaktsspel i fjol. Wictor Ragnewall - tillika en av Taif:s dåvarande målvakter - är ett kanonnyförvärv att Smålandskollegan Oskarshamn. Ragnewall har goda möjligheter att fylla luckan efter Frölunda-flyktade Dan Bakala.

8. Henrik Lundberg, Västerås
Västerås har bantat spelarbudgeten rejält och kommer troligtvis gå en tuff säsong till mötes, men målvaktsbesättningen ser relativt intressant ut. SHL-meriterade Henrik Lundberg är lagets starkaste målvaktskort på förhand.

9. Tim Sandberg, Tingsryd
En av HockeyAllsvenskans mest underskattade målvakter. Tim Sandberg - som tog steget ned i Hockeyettan i fjol - får visserligen svårt att ersätta någon av Tingsryds oerhört tunga målvaktsförluster fullt ut, men lär vara en av seriens tio främsta burväktare.

10. Alexander Sahlin, Södertälje
Nykomlingarnas trolige förstemålvakt. En av SSK:s viktigaste spelare i jakten på den snabba allsvenska återkomsten. Ytterligare en tämligen underskattad målvakt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar