måndag 15 augusti 2016

Dragskott.nu rankar de tio bästa backarna i Hockeyettan

1. Mikael Kurki, Kallinge/Ronneby
Kallinge/Ronnebys stora prestigevärvning. Den rutinerade backen - som har en hel del erfarenhet från spel i den finska högstaligan - kommer framför allt bli en defensiv tillgång för Blekinge-gänget.

2. Carl Ackered, Östersund
Östersund satsar mot HockeyAllsvenskan även den här säsongen. Carl Ackered sticker ut mest av nyförvärven hittills. Den spelskicklige backen tillför spetskompetens - inte minst i powerplaysammanhang.

3. Johan Pettersson, Kalix
Karlskrona-bekantingen går in på sin tredje säsong i följd i Kalix. En offensiv spjutspets som kan göra det lilla extra och skulle kunna bli ordinarie på en högre nivå i rätt roll samt med nog mycket förtroende.

4. Antti Ylönen, Asplöven
En av ett antal högklassiga Asplöven-backar. Den rutinerade finländaren tillför defensiva kvaliteter av klass.

5. August Tornberg, Piteå
Piteås poängbäste back förra säsongen. Offensivt begåvade Tornberg lär få chansen på en högre serienivå förr eller senare.

6. Joonas Hurri, Asplöven
En av Asplövens viktigaste spelare i jakten på en snabb återkomst till HockeyAllsvenskan. Den juniorlandslagsmeriterade finländaren blir en kugge över hela rinken.

7. Peter Rooth, Kristianstad
Kristianstads trotjänare. En av Hockeyettans vassaste tvåvägsspelare med ledaregenskaper.

8. Dennis Fröland, Vimmerby
Vimmerby har fått ihop ett riktigt bra lag. Dennis Fröland är ett av de vassaste nyförvärven. Backen med ett förflutet i ärkerivalerna Västervik blir inte minst en offensiv tillgång.

9. Daniel Karlsson, Troja/Ljungby
En av Hockeyettans tuffaste spelare. Rutinerade Daniel "Trucken" Karlsson still going strong. En defensiv klippa med eminenta tacklingsegenskaper.

10. Markus Västilä, Hudiksvall
Hudiksvalls prestigevärvning. Skridskosnabbe Markus Västilä - som fick chansen i 16 matcher i den finska högstaligan så sent som i fjol - kommer betyda mycket för Hudik med sina allroundegenskaper.

Läs även:

Dragskott.nu rankar de tio bästa målvakterna i Hockeyettan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar