lördag 13 augusti 2016

Dragskott.nu rankar de tio bästa målvakterna i Hockeyettan

1. Joel Gistedt, Kristianstad
Kristianstad har gjort en imponerande satsning. Joel Gistedt är ett av många tunga nyförvärv. Det handlar om Hockeyettans mest meriterade målvakt. Gistedt tillför stabilitet mellan stolparna i jakten på en plats i det allsvenska kvalet.

2. Magnus Åkerlund, Sundsvall
Ytterligare en rutinerad målvakt. Magnus Åkerlund var bra i HockeyAllsvenskan i fjol i ett läge där han fick ett uselt understöd av utespelarna. Sundsvalls viktigaste spelare i kampen om en snabb allsvensk återkomst.

3. Viktor Kokman, Vimmerby
Borlänge tog sig - sensationellt nog - till det allsvenska kvalet förra säsongen. Det var till stor del Viktor Kokmans förtjänst. HV71-bekantingen är en av många högintressanta spelare i ett Vimmerby som har något riktigt bra på gång och känns som ett givet AllEttan-lag.

4. Robin Johansson, Troja/Ljungby
Troja/Ljungby har ett högklassigt målvaktspar. Robin Johansson sticker ut mest. Troja-produkten var en av Hockeyettans vassaste målvakter i fjol.

5. Andreas Ollikainen, Skövde
En värvning som har gett upphov till starka reaktioner bland fansen i ärkerivalerna Mariestad. Andras Ollikainen var en viktig kugge i Bois under åren i skaraborgsklubben och ger Skövde - som i övrigt inte har ett alltför namnkunnigt lag -  AllEttan-hopp.

6. Fredrik Bergvik, Hanhals
Nykomlingarna Hanhals har gjort några riktigt spännande nyförvärv. NHL-draftade Fredrik Bergvik är spelaren som är mest intressant. Den före detta Frölunda-målvakten - som var lysande under utlåningssejouren i Tranås i fjol - tillför spetskompetens mellan stolparna i Kungsbacka-gänget.

7. Sammy Gustafsson, Visby/Roma
Visby/Roma har värvat bra, men även fått behålla ett antal viktiga spelare från förra säsongens lag. Sammy Gustafssons kontraktsförlängning får betraktas som den viktigaste. En målvakt med kapacitet för att lyckas på en ännu högre nivå än Hockeyettan.

8. Charlie Torstensson, Lindlöven
Lindlöven har något bra på gång. Mycket tack vare nyförvärvet av Charlie Torstensson. Målvakten - som spelade i HockeyAllsvenskan så sent som i fjol - kanske förvisso inte fyller luckan efter Mora-flyktade Mattias Pettersson fullt ut, men är utan tvivel en klassmålvakt på Hockeyettan-nivå.

9. Joakim Strandberg, Kristianstad
En av två KIK-målvakter som håller mycket hög Hockeyettan-klass. En mycket underskattad burväktare som ger Kristianstad en alldeles utmärkt konkurrenssituation på målvaktsfronten.

10. William King, Tyringe
Tex Williamsson är en spelarförlust som svider för Tyringe, men Skåne-laget har fått en väldigt intressant ersättare i form av William King. Kanadensaren var bra i Kallinge/Ronneby och har potential att bli en målvakt för spel högre upp i seriesystemet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar