onsdag 1 juni 2016

Luleås backbesättning är ännu starkare än den gångna säsongen

Det faktum att KHL-meriterade Daine Todd förstärker Luleå innebär att LHF för närvarande har en ännu starkare backbesättning (en lagdel som tveklöst var topp fyra i SHL från mitten av november i fjol) än den gångna säsongen.

Daine Todd lär sammanfattningsvis ersätta Jonathan Sigalet alla dagar i veckan och Viktor Amnér är en mycket bättre back än Marcus Oskarsson.

Luleå - som kan ståta med en relativt bra kontinuitet på backfronten - har för närvarande fem backar som känns givna för topp sex-besättningen. Det handlar om Brendan Mikkelson, Craig Schira, Ilari Melart, Jan Sandström och redan nämnde Daine Todd.

Jättetalangen Christian Jaros - som utvecklades till en mycket bra SHL-back under den andra halvan av den gångna säsongen - är ingen given topp sex-back, men bör ses som favorit när det handlar om att kriga om en topp sex-plats med Viktor Amnér.

Linus Nässén och Pontus Själin är för övrigt svårbedömda, men mycket talar för att det handlar om spelare som hamnar utanför laget när backbesättningen är ordinarie.

Därmed inte sagt att backbesättningen inte har "brister". Luleå saknar alltjämt en genuin spjutspets i powerplay och en värvning av en spelare av den kalibern innan transferfönstret stänger lär rimligtvis inte vara uteslutet med tanke på LHF:s guldambitioner...

2 kommentarer:

Patrik Kempainen sa...

Måste vara att du vill se Jaros göra en HEL säsong på den riktigt höga nivå han presterade från februari och slutspelet?
Annars vet jag inte hur du motiverar att han skulle pendla mellan 6-7 back! Vi hade nämligen ingen bättre back i laget sedan han kom efter JVM.

Cooper sa...

Kloka ord Dragskott.

Backsidan och målvaktssidan ser bra ut nu. Under förutsättning att ingen lämnar för AHL/NHL.

Forwarssidan ser dock bristfällig ut. Där måste det in med minst 3 vassa spelare.

Skicka en kommentar