fredag 21 augusti 2015

Dragskott.nu rankar lagen i SHL - plats 10

10. Brynäs (9/15)

Målvakter: +++

Bernhard Starkbaum och Felix Sandström.
Brynäs målvaktsbesättning förtjänar en trea med tanke på spetsen. Stabile och rutinerade Bernhard Starkbaum ska betraktas som en topp fem-målvakt i SHL. Felix Sandström är visserligen oerhört talangfull, men mycket svårbedömd och det känns inte direkt som att Gävle-gänget har någon bra konkurrenssituation i den här lagdelen.

***

Backar: +++

Jörgen Sundqvist, Lukas Kilström, Jonathan Pudas, Marc Zanetti, Simon Bertilsson, Mathias Porseland och Mattias Nörstebö.
Backsidan är Brynäs svagaste lagdel. Kvalitetspjäserna Lukas Kilström och Simon Bertilsson får dra ett tungt lass. Jörgen Sundqvist är - trots att han varit skadedrabbad det senaste året och en back på nedgång - också en spelare av god SHL-klass. Skottstarke och KHL-meriterade Mathias Porseland kan mycket väl bli ett utropstecken och tvåvägsbacken Jonathan Pudas har oerhört mycket potential. Den här lagdelen förtjänar dock inget bättre än en trea - inte ens om det dyker upp en back i Niclas Andersén-kaliber.

***

Forwards: +++

Anton Rödin, Greg Scott, Oskar Lindblom, Petr Vrana, Nick Johnson, Sebastian Enterfeldt, Jesper Ollas, Pathrik Westerholm, Ponthus Westerholm, Jens Lööke, Daniel Mannberg, Adam Brodecki, Jacob Blomqvist, Sondre Oldén och Johan Alcén.
Forwardsbesättningen ser väldigt spännande ut. Det handlar om en stark trea. Här finns det material till åtminstone två högklassiga kedjor, en hyfsad tredjekedja och en vettig brunkarkedja. Bill Sweatt utgör den enda förlusten som verkligen svider och såväl Nick Johnson som Petr Vrana utgör riktigt bra nytillskott. Lägg därtill att Jesper Ollas och Sebastian Enterfeldt (missar SHL-inledningen) blir rena rama "nyförvärven" efter förra säsongens skademisär. Talangfulle Oskar Lindblom lär växa in i SHL-kostymen och kan bli en riktig hit. De kreativa "Westerholmarna" känns också ruskigt spännande och har goda möjligheter att utvecklas till stabila och mer jämna SHL-lirare än tidigare.

Läs även:

Plats 11
Plats 12
Plats 13
Plats 14

5 kommentarer:

Anonym sa...

Välgjord och läsvärd genomgång. Brynäs är ett 6-10-lag i min bok.

Thomas Sjöberg sa...

Tycker det finns ett fel.... och det är 3 stjärnor på målvakterna. Starkbaum har varit 4-1-3 i procentstatistiken de tre senaste säsongerna och då blir jag fundersam på vad man ska ha för att få en 4a......eller 5a......

Anonym sa...

Håller med att Brynäs slutar på plats 10.

Micke sa...

Thomas Sjöberg: Även fast Starkbaum är en stark fyra så är ju andraslipsen hur talangfull han än är en etta. Dessutom tycker jag det var generöst att ge Brynäs backar en trea. Backuppställningen ser riktigt svag ut.

Thomas Sjöberg sa...

Micke, håller med dig ang backarna! Felix däremot är nog nästa stormålvakt som Brynäs fostrat. Han har konkurrerat ut juniorlandslagsmålvakten Jonas Johansson! Jag är inte överraskad om han är nr1 i slutet på säsongen!

Skicka en kommentar