onsdag 11 september 2013

Per Ledin sågas av Färjestads backbjässe

Färjestadsnyförvärvet Shawn Belle, som mötte Luleå-retstickan Per Ledin i AHL-sammanhang säsongen 2008/2009, är kritisk mot Luleås rutinerade forward. Den NHL-meriterade backbjässen anser att Ledin backar undan alldeles för ofta och inte vågar ta en fajt.
- Sen finns det andra spelare i ligan, som Per Ledin som jag mötte i AHL, som är samma typ av spelare. Han startar upp saker utan att backa upp dom. Det är även då det borde vara fajter, säger Shawn Belle till Värmlands Folkblad.

Shawn Belle anser att det även är befogat att ta en fajt vid fula tacklingar.
- Ibland behövs slagsmål. Det finns många spelare som gärna tar sig friheter. Jag kollade på en massa tacklingar på Youtube härom dagen och såg den från Robin Jacobsson på Pierre-Édouard Bellemare. Om det hänt hemma i Nordamerika hade det blivit fajt. Jag tycker det var en av de fulaste tacklingarna jag sett på länge, säger FBK-backen.

Den 28-årige backen har, trots att han har både storleken och snabbheten, bara fått chansen i 20 NHL-matcher. Många är förvånade över att Shawn Belle inte har blivit en etablerad NHL-back. Belle om han har något svar på varför han fortfarande inte har lyckats etablera sig.
- En bra fråga. Ibland handlar det om att få chansen och lyckas när man får den. Vissa gör det, andra inte. Jag skulle gärna försöka igen, nu har jag åkt upp och ned från NHL nästan hela karriären. Till slut kommer man till ett läge där man inte längre klarar av att inte veta var man ska vara. Alla hockeyspelare vill ha stabilitet, och det här är så mycket stabilitet jag kan tänka mig. Men helt klart, får jag chansen i NHL igen kommer jag ta den, säger Shawn Belle.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Belle är nog rädd för Ledin innerst inne. En spelare med mycket hjärta som är hård i kroppen och aldrig viker ner sig. Ledin kommer vara bättre än på många år den här säsongen!

Björne sa...

Kung Ledin!

Anonym sa...

Bara onödigt att slåss i svensk hockey, ÄR INTE VÄRT att ta ett matchstraff och riskera en lång avstängning för detta.
Bättre att hålla sig kall som Per Ledin brukar göra.

Skicka en kommentar