söndag 21 augusti 2011

Magnus Hellberg fick matchstraff när Frölunda stortorskade - William Wallén och andra ex-frölundaiter klev fram

Skärmdump: GP.

Frölunda - som var obesegrade under ordinarie speltid i European Trophy den här säsongen - var på väg att betvinga Jokerit och hade ledningen med cirka fyra minuter kvar av den andra perioden, men föll ihop totalt och släppte in fem mål i rad. En intressant notering är att tre före detta Frölunda-spelare (William Wallén, Riku Hahl och John Klingberg) mäktade med poäng i den här bataljen.

William Wallén får enligt min mening ses som dem mest intressanta spelaren i den trion. Den tekniske forwarden slog till med tio baljor på tolv allsvenska matcher i Almtuna-tröjan förra säsongen och borde ha fått mer förtroende i Frölunda. Wallén har - bortsett från att han är så liten till växten - det mesta som krävs för att bli en poängmaskin även på elitserienivå.

***

Magnus Hellberg hade det tungt i dag och bägaren rann över efter Jokerits 5-3-mål, varpå Frölundas målvaktstalang sköt upp pucken på läktaren och fick matchstraff. Det är inte konstigt att Hellberg blev frustrerad med tanke på Frölundas usla försvarsarbete i den här sammandrabbningen. Han fick helt enkelt ett dåligt understöd.

***

Allt var dock inte nattsvart för göteborgarnas del. Frölunda satsade på en kedja bestående av Toni Koivisto, Mathis Olimb och Mika Pyörälä - Koivisto fick alltså chansen i den namnkunniga kedjan och den trion var stundtals vass i offensiven i dag.

Matchfakta

Jokerit - Frölunda 7-3 (1-1, 5-2, 1-0)

Första perioden:
1-0 (04.22) Teemu Pulkkinen (John Klingberg, Antti Kerälä), spel fem mot fyra, 1-1 (07.07) Dragan Umicevic (Henrik Tömmernes).

Andra perioden:
1-2 (24.23) Jari Tolsa, 2-2 (25.24) Ilari Filppula (Ben Eaves, Markus Hännikäinen), 2-3 (32.33) Christoffer Persson (Fredrik Eriksson, Toni Koivisto), spel fem mot fyra, 3-3 (36.04) Riku Hahl (Markus Nordlund), 4- 3 (17.01 William Wallén (Ilari Filppula, Jeremy Dehner), 5-3 (38.48) Jani Rita (Henri Heino, Riku Hahl), 6-3 (39.29) Ben Eaves (Ilari Filppula, Riku Hahl).

Tredje perioden:
7-3 (58.14) Niko Tuhkanen (Ilari Filppula, Ben Eaves).

Skott: 33-35 (11-11, 13-10, 9-14).
Utvisningar: Jokerit 10 minuter. Frölunda 58 minuter.
Domare: Jukka Hakkarainen och Mikko Vanningen.
Publik: 1.284.

Läs även:

"Hahl och Wallén sänkte Frölunda"
"Skickade iväg pucken - träffade publik"
"Gjorde drömmål mot gamla klubben"
"Hellberg sköt puck på åskådare - fick lämna"

5 kommentarer:

EE sa...

Låg i luften med en reaktion för Frölunda. Dom har överpresterat tidigare. Kan vara nyttigt att åka på en sån här läxa och komma ner på jorden lite grann.

Anonym sa...

Dåligt av Magnus Hellberg, så där gör man bara inte, oavsett hur arg man är!

Blue sa...

Anonym: Håller med. Pucken träffade ju t. o. m. en tjej på läktaren... Illa, illa.

Götet sa...

Kul med den nya kedjan. Den kedjan kan bli bra om dom får spela ihop en längre tid.

Sören sa...

Hade kunnat gå riktigt illa där med den uppskjutna pucken =(

Skicka en kommentar