söndag 24 juli 2011

Dragskott.nu rankar målvaktsparen i Elitserien 2011/2012 - plats 4

Skärmdump: Eliteprospects.com

4. Daniel Larsson och Andreas Andersson, HV71

HV71 satsar på samma målvaktsbesättning som den gångna säsongen och det tycker jag - slutspelsfiaskot till trots - är helt rätt av Jönköpingsklubben. Den katastrofala slutspelsinsatsen var långt ifrån målvakternas fel och smålänningarna har ett målvaktspar som kan ta laget till SM-guld.

Daniel Larsson är den givne förstemålvakten. Boden-sonen har en stark grundseriesäsong bakom sig efter att ha lirat i AHL i två år dessförinnan och fick chansen vid tre tillfällen i Tre Kronor. Larsson är bara 25 år och jag är övertygad om att han får chansen i NHL på lite längre sikt.

Rutinerade Andreas Andersson är en bra backup som, sedan ett antal år tillbaka, har accepterat sin roll och aldrig gnäller. Andersson håller en ganska jämn nivå och högstanivån är ganska hög. Den 32-årige keepern är nog bra för att hålla stjärnklass i en serie som HockeyAllsvenskan och är en trygghet i sig för HV71 om Daniel Larsson blir indisponibel av någon anledning.

Jag blir inte förvånad om Daniel Larsson - som lär få stå minst 75 procent av matcherna - visar sig vara en av Elitseriens två främsta målvakter den kommande säsongen och tar en plats i VM-truppen. Risken för att det här blir Larssons sista säsong i det svenska seriesystemet på flera år förefaller tämligen stor.

Läs även:

"5. Andreas Hadelöv och Joacim Eriksson, Skellefteå"
"6. Martin Gerber och Oscar Alsenfeldt, Växjö"
"7. Mikael Tellqvist och Anton Forsberg, Modo"
"8. Johan Holmqvist och Niklas Svedberg, Brynäs"
"9. Gustaf Wesslau och Tim Sandberg, Djurgården"
"10. Magnus Hellberg och Frederik Andersen, Frölunda"
"11. Johan Gustafsson och David Rautio, Luleå"
"12. Joakim Lundström och Stefan Ridderwall, Timrå"

7 kommentarer:

EE sa...

Instämmer om målvakterna, var inte deras fel att HV åkte ut. Främst backarna och ineffektiva forwards. Ser man till hela säsongen så var ju båda målvakterna stabila.

Anonym sa...

Stefan Liv saknas i HV71.. Inte för att Daniel Larsson är dålig men Liv är bättre..

Blue sa...

HV71 har bättre backar defensivt denna säsongen, så målisarna kommer få det lättare. Det kommer betyda mkt skulle jag tro. Målisarna får en tacksammare uppgift helt enkelt.

Stefan sa...

Larsson känns lite överskattad men nog är han en duktig elitseriemålis.

Gerhard Boré sa...

Handen på hjärtat gjorde inte Andersson några fantommatcher när det verkligen gällde i slutspelet. Därför trodde jag de skulle ta in en yngre och mer lovande keeper som Chrisotffer Bengtsberg eller någon liknande och dumpa Andersson som visade att han inte håller när det bränner till. Han överglänstes ju rejält av Viktor Fasth. Larsson kom ju in och höjde nivån på målvaktsspelet markant men då var det försent. AIK hade hittat sitt "flow" och bara körde på. Kanske hade matchserien slutat annorlunda med Larsson i kassen från start i slutspelet.
Samtidigt verkar Larsson vara en ruggig humörmänniska. Han håller klar landslagsklass när han "vaknat på rätt sida" men när han inte gjort det kan han släppa hur enkla puckar som helst. Lättast är att skjuta högt på honom och "the fifth hole".

Herman sa...

Håller med Gerhard Boré.

Piskan sa...

Anonym>>> Stefan Liv är överskattad. Daniel Larsson är strået vassare. Ingen förlust för HV71 att Liv är kvar i KHL.

Skicka en kommentar