fredag 16 september 2011

Dragskott.nu rankar de 50 bästa spelarna i Division 1 2011/2012 - plats 4949. Marcus Waldehagen, Kristianstad

Den 23-årige forwarden har varit en fruktad poängmaskin i Division 1 A de tre senaste säsongerna efter att ha anslutit till Asplöven från Trångsund 2008. Det faktum att Marcus Waldehagen som mest har mäktat med 70 poäng (inklusive kvalmatcherna) på 41 matcher under en enskild säsong säger en hel del om hans klass.

Marcus Waldehagen är inte så lång, men stark och jobbig att möta. Den spelskicklige forwarden går rakt på mål och är en fena framför motståndarkassen där han tar mycket stryk. Waldehagen har en väldigt hög arbetskapacitet och är en genuin målskytt som har förmågan att avgöra jämna matcher. En äkta mönsterbrytare.

En intressant notering är att Marcus Waldehagen mäktade med två fullträffar i All Star-matchen mot Luleå den gångna säsongen. Det sistnämnda ska man visserligen inte dra alltför stora växlar av, men Waldehagen är utan tvivel en pjäs som har elitseriepotential på lite längre sikt - även fast ganska mycket talar för att han kommer peaka på allsvensk nivå.

Det blir spel i den jättetuffa Division 1 F-serien den kommande säsongen och det blir en form av kraftprov för Marcus Waldehagen. Nu är det verkligen upp till bevis i Kristianstad. Det blir oerhört spännande att se om Waldehagen kommer fortsätta ösa in poäng även i det som av många betraktas som Sveriges bästa Division 1-serie.

Rankingen spikades den 15 september med allt vad det kan innebära för Division 1-spelare som skrivit på senare.

10 kommentarer:

AHC sa...

Saknad i Asplöven. Jäkligt bra spelare. Han har otroliga offensiva egenskaper.

Anonym sa...

Nu är "uppvärmningen" över för Marcus Waldehagen... Presterar han inte i Kristianstad så lär han vara tillbaka i div 1 a snabbt och aldrig få chansen i allsvenskan.

Ninja sa...

50 SPELARE, du, det var ingen liten ranking måste jag säga! =)

John Wikberg sa...

Ninja:

Årets understatement där! :) Det känns befogat att ta med så pass många spelare med tanke på att det finns så himla många lag på Division 1-nivå.

Ninja sa...

Håller med.

Danne sa...

Blir inte förvånad om Waldehagen minskar poängprodukten med en sisådär 40 procent i Kristianstad i jämförelse med i Asplöven och Björklöven.

Danne sa...

Poängproduktionen, inget annat.

Anonym sa...

http://www.nsd.se/blogg/bloggentry.aspx?blogg=4873812&entry=6301596

Fisken sa...

Ser fram imot att se Waldehagen i Kristianstad,har hört mkt gott om denna spelare.Men viktigare än Jensa kommer han då iaf inte va.

Anonym sa...

Waldehagen är pålitlig. 100 % säker på att han kommer göra succé söderut.

Skicka en kommentar