torsdag 15 september 2011

Dragskott.nu rankar de 50 bästa spelarna i Division 1 2011/2012 - plats 50

Foto: Christina Svensson (Morrumhockey.com).

50. Kim Sunna, Kiruna

Den intensive forwarden har provat på elitseriespel i Brynäs och även spelat allsvensk hockey i Västerås, men aldrig slagit igenom i en högre serie. Division 1 F-sejouren i Mörrum var visserligen inte dålig, men Kim Sunna var på intet sätt någon stjärna i Sveriges bästa Division 1-serie och det vore fel att ranka honom högt upp på den här listan.

I Division 1 A är han dock en väldigt framträdande spelare, vilket inte minst 61 (!) poäng på 38 matcher den gångna säsongen säger en hel del om. Södertälje visade intresse tidigare i år, men det blir fortsatt spel i Kiruna - mycket tack vare att Sunna kommer få träna med Luleå för att försöka slå sig in i laget, vilket är en del av klubbarnas samarbetsavtal.

Kim Sunna är bara 24 år och får ses som en intressant spelartyp med sitt starka tvåvägsspel. Den kreative forwarden kommer tveklöst vara en av Kirunas allra viktigaste pjäser den kommande säsongen i jakten på att ta sig till det allsvenska kvalet.

Rankingen spikades den 15 september med allt vad det kan innebära för Division 1-spelare som skrivit på senare.

13 kommentarer:

AHC sa...

Sunna är en bra spelare. Viktig för Kiruna. Skulle inte ha något emot att se honom i Asplövens tröja nån gång i framtiden! =)

Anonym sa...

Sunna borde vara i top 20. Nollkoll

John Wikberg sa...

Anonym:

Konkurrensen är stenhård. Det finns så oerhört många bra Division 1-spelare i andra serier - inte minst F-serien, men om Kim Sunnas nytändning som han fick den gångna säsongen fortsätter och han utvecklas kommer han säkert bli nog bra för en topp 20-placering på sikt, om han nu stannar kvar på den serienivån.

EE sa...

Måste vara svårt att göra en sån här ranking.

Anonym sa...

Sunna är inte kvar i div.1 nästa säsong! Och inte i allsvenskan, killen var ruskigt bra föregående säsong, han kommer kliva in direkt i elitserien nästa säsong, kanske redan i år! Har imponerat oerhört mycket i Luleå under försäsongen!

John Wikberg sa...

Anonym:

Vilken Luleå-forward ska Kim Sunna lyckas överträffa?

Anonym sa...

Komarek? BERGLUND?? Sen är han inte en fjärdelina spelare heller men han kan nog inte hoppas på för mycket första året,hans premiär i Luleå kommer komma iår.

John Wikberg sa...

Anonym:

Kim Sunna får det svårt under normala omständigheter, men om Luleå får stora skade/sjukdomsproblem på forwardsfronten är det mycket möjligt att han får göra en del inhopp.

Anonym sa...

Vadå imponerat oerhört i Luleå under försäsongen? Mycket spel på isen?
Det är även stor skillnad mellan Div 1 A och
Div 1 F, att göra 5 - 8 poäng en match mot soplag, hur gick det för honom i kvalet mot bättre lag och spelare?

Carlsson sa...

Kim Sunna kommer aldrig bli en ordinarie elitserie spelare, så bra är han inte....

Gevalia sa...

Hoppas att det går bra för Sunna, trevlig kille!

Anonym sa...

När kommer de andra 49..?

John Wikberg sa...

Anonym:

Den här rankingen blir en riktig långkörare! :) Jag har för avsikt att avsluta den i november eller december senare i år.

Skicka en kommentar